Septodont ondersteunt het Mondzorg-programma van Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld

 

Zeker 1,5 miljoen volwassenen in Nederland gaan vanwege geldgebrek niet, of te weinig, naar de tandarts of mondhygiënist. Samen met Dokters van de Wereld zetten we ons in om goede mondzorg beschikbaar te maken voor iedereen in Nederland, want iedere glimlach telt!  
 
Vandaar dat Septodont de vrijwillige tandartsen van Dokters van de Wereld ondersteunt.  
Zij voeren noodbehandelingen en gebitscontroles uit bij mensen in Nederland die dit het hardst nodig hebben. Daarnaast voeren ze ook acties om mondzorg in het basispakket van de zorgverzekering te krijgen, zodat iedereen weer naar de tandarts kan.  

4 belangrijke punten van het Mondzorg-programma van Dokters van de Wereld 

  • Tandheelkundige zorg voor mensen die vanwege de kosten niet naar de tandarts gaan: mensen met een laag inkomen en mensen zonder papieren.  
  • De Mondzorgkaravaan: Dokters van de Wereld rijdt met een mobiele tandartsbus door het land om gratis noodbehandelingen uit te voeren en voorlichting te geven.  
  • Het opzetten van het netwerk van Mondzorgprofessionals met Compassie die bereid zijn om gratis (nood)behandelingen te geven aan mensen die geen geld hebben om naar de tandarts te gaan 
  • Naast hulpverlening pleit Dokters van de Wereld voor een structurele oplossing voor al die mensen die niet of nauwelijks naar de tandarts gaan. Dat doet de organisatie door beleidsmakers en politici te wijzen op de problemen en oplossingen. 

 

Foundation septodont